ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ МОДУЛІВ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ ПІДТРИМКИ ЕЛЕКТРОННОЇ ТОРГІВЛІ

Судук Н.В.,
кандидат економічних наук

Курганевич Ю.Л.
аспірант

ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» (Україна)

Актуальність обраної теми дослідження полягає у тому, що створення інформаційних систем для підтримки електронної торгівлі потребує визначення не тільки її архітектури, тобто технічних елементів інфраструктури, але, передусім, дослідження її функціональності, тобто забезпечення виконання її функцій.

За таких умов, на основі аналізу наукових праць [1, 2] щодо формування функціональної інформаційної системи для електронної торгівлі, нами представлено структурну схему взаємодії її функціональних блоків та визначено призначення її модулів (рис. 10).

Структурна схема взаємодії функціональних блоків інформаційної системи підтримки електронної торгівлі

Рис. 12: Структурна схема взаємодії функціональних блоків інформаційної системи підтримки електронної торгівлі

Модуль представлення товару містить опис товару, його детальні характеристики, зовнішній вигляд. Даний модуль пов’язаний з електронним каталогом, що є електронним архівом даних, та з системою контролю запасів товарів, що забезпечує цілісність та відповідність даних електронного каталогу та складських запасів.

Модуль обслуговування покупців може включати такі інструменти як “FAQ” (сторінку питань, що часто задаються), e-mail, безкоштовний номер телефону тощо.

Модуль післяпродажного обслуговування передбачає надання покупцеві допомоги щодо інсталяції, використання та технічного обслуговування придбаного раніше товару, а також задоволення потреб у гарантійному обслуговуванні або заміні.

Відтак, модуль обслуговування покупців та модуль післяпродажного обслуговування є спорідненими модулями електронної торгівлі і їх наявність є важливою, оскільки у покупця можуть виникнути ряд питань щодо особливостей використання або певних ознак функціональності обраного їм товару (стадія відбору); щодо оформлення замовлення або використання платіжного модуля (стадія продажу); щодо стану виконання його замовлення, заміни товару чи доставки (після оформлення та оплати замовлення).

Модуль оформлення замовлення дозволяє покупцеві розмістити своє замовлення на обрані товари на Web-сайті електронної торгівлі. Інформація про кожне замовлення автоматично додається до електронної корзини покупця, яка являє собою базу даних замовлень, що обробляються системою. При цьому враховуються як традиційні показники замовлення (реквізити покупця, найменування та характеристики товару, кількість, вартість, форма оплати), так і притаманні тільки системам електронної торгівлі (перелік попередньо переглянутих найменувань, порядковий номер звертання покупця до сайту).

Модуль електронних платежів забезпечує покупцеві можливість оплатити замовлені товари, тобто завершити покупку. Модуль повинен містити вибір форми оплати замовлення та забезпечувати адекватний рівень безпеки, завдяки використанню спеціальних засобів та протоколів захисту даних.

Модуль виконання замовлення відповідає за доставку товарів покупцям. Даний модуль “співпрацює” з системою контролю складських запасів щодо оновлення інформації про запаси та реалізацію.

Модуль збору даних формує інформаційні ресурси про процеси взаємодії покупця з системою. Зокрема, збирається інформація щодо преференції покупця та особливості його поведінки при обиранні того чи іншого товару.

Модуль бухгалтерського обліку: дані надходять з модулів оформлення, електронних платежів та виконання замовлення. Відтак, до банку даних заносяться усі інформаційні ресурси, відносно яких було прийнято рішення про доцільність їх формування та зберігання у інформаційній системі для підтримки електронної торгівлі.

Модуль аналізу даних: на основі ресурсів банку даних у даному модулі формується інформація корисна для прийняття управлінських рішень (аналіз даних в банку даних з метою відшукання аномалій і трендів).

Таким чином, для ефективного функціонування інформаційної системи підтримки електронної торгівлі необхідно створити грамотну її структуру з функціональних модулів та забезпечити належну їх взаємодію.

ЛІТЕРАТУРА

  1. Гадецька З.М. Розробка та реалізація моделі інформаційної системи підтримки електронної комерції / З.М. Гадецька // Економіка і суспільство. – 2018. – Вип. 14. – С. 1000-1004.

  2. Крутова А.С. Моделювання інформаційної системи електронної торгівлі / А.С. Крутова // Науковий вісник Ужгородського університету. Економіка. – 2010. – Вип. 29, Ч. 1 : Удосконалення обліку, аналізу, аудиту і звітності в сучасних умовах глобалізаційних процесів у світовій економіці. – С. 233-238.